Hat ország diákjai Sarkadon

2016. február 27. 12:40 | behir.hu

Hat ország középiskolásai vendégeskedtek ezen a héten Sarkadon, az úgynevezett Erasmus+ program keretében. A projekt azt a célt fogalmazta meg, hogy megoldást találhassanak a korai iskolaelhagyásra. Mindeközben a diákok számára lehetőség nyílik arra is, hogy megismerjék egymás kultúráját.

Az Erasmus+ programnak köszönhetően hat országból, Nagy-Britanniából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból, Dániából és Olaszországból érkeztek diákok és tanárok Sarkadra. A dél-európai országból két csoport jött hazánkba a közös együttműködés céljával.

Az iskolát korán elhagyó fiatalok sokkal inkább ki vannak téve a munkanélküliségnek és a kirekesztettségnek, hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon. Amellett, hogy ezekre a problémákra keresnek megoldást a program szervezői, hosszú távú kapcsolatokat is építhetnek egymás között az intézmények.

Miközben a tanulók megismerkedhetnek egy másik nemzet kultúrájával, zenéjével, művészetükkel, melynek köszönhetően szélesedhet a látókörük, nyitottabbakká válhatnak egymás iránt. Kedden a hagyományoké volt a főszerep, a farsangi álarcok elkészítése után a nemzetek egy-egy jellegzetes ételével ismerkedhettek meg a diákok Sarkadon. Például közösen göngyölték a tölteléket a káposzta levelekbe a külföldi fiatalokkal.

A program pénteken a magyar értékek és hagyományok mentén ér véget. A záró napon kézműves foglalkozások és népi játékok is várják majd a sokszínű csapatot.

További programok »

FEL