Hat év börtönbüntetés a Hollandiából vett kábítószerrel kereskedő férfinak

2019. május 17. 08:37 | behir

 

A Békés Megyei Főügyészség vádirata szerinti mértékes indítvánnyal egyezően, hat év börtönbüntetést szabott ki a Gyulai Törvényszék azzal a 29 éves férfival szemben, aki öt alkalommal is elutazott Amszterdamba kábítószerért, amit azután Békéscsabán értékesített.

A vádiratban szereplő és a bíróság által is elfogadott tényállás szerint a férfi egy üzenetküldő alkalmazás segítségével került kapcsolatba egy Hollandiában élő személlyel, akihez 2017 decembere és 2018 áprilisa között ötször is elutazott, és tőle amfetamint, kokaint, marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat, továbbá LSD bélyegeket vásárolt, majd azokat Magyarországra hozta - írja a Békés Megyei Főügyészség közleménye.

 

A rendőrség felvételei a férfi elfogásakor (Forrás: police.hu)

 

A férfi a kábítószert ezután szegedi lakóhelyén, illetve békéscsabai tartózkodási helyén tárolta, és amellett, hogy azt maga is fogyasztotta, nagyobb részben pénzért értékesítette. A nyomozás során feltárt adatok szerint a férfinek egy fodrászüzlet tulajdonosa azonban nem készpénzt fizetett a kábítószerért, hanem szolárium használatot biztosított az amfetaminért cserébe.

A férfi által használt békéscsabai és szegedi ingatlanokban a házkutatás során büntetőjogi értelemben jelentős mennyiségű kábítószert és az értékesítésükhöz használt növényőrlőt, valamint digitális mérleget találtak, amit tőle lefoglaltak.

 

(Fotó: police.hu)

 

A Békés Megyei Főügyészség április 10-én emelt vádat az ügyben, és alig egy hónappal később, csütörtökön, a Gyulai Törvényszék előkészítő ülésen mondta ki bűnösnek a cselekményét beismerő férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében. A bíróság a főügyészség által megtett mértékes indítvánnyal egyezően, 6 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, szintén 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és elkobozta tőle a kábítószer-kereskedelem során szerzett 63.500 forintot - zárul a közlemény.

 

FEL