Hason szúrta volt élettársát Gyomaendrődön egy sarkadi férfi

2023. június 9. 13:23 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte a Szarvasi Járási Ügyészség egy 59 éves, büntetett előéletű sarkadi férfival szemben távoltartás elrendelését, aki egy késsel megvágta a volt élettársát.

A Békés Vármegyei Főügyészség a behir.hu-hoz eljuttatott közleményében azt írja: a férfi május 22-én délután a volt élettársa gyomaendrődi lakóhelyén kötekedni kezdett korábbi párjával, korábbi családi problémákból kifolyólag. A férfi a vita közben egy hegyes késsel – amelyet korábban a konyhában vett magához – hason szúrta a nőt. A sértett 8 napon belüli sérülést szenvedett, ugyanakkor az ügyészség szerint a férfi viselkedése és a körülmények alkalmasak voltak súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

A Szarvasi Járási Ügyészség május 10-én emelt vádat a férfival szemben a volt élettársa sérelmére megvalósított, testi sértés vétségével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve – a bűnismétlés veszélye és a bizonyítás veszélyeztetése miatt – 4 hónapra elrendelte a távoltartást, egyidejűleg a férfi számára előírta, hogy a sértettel sem közvetlenül, sem közvetve nem léphet kapcsolatba, a sértettől, valamint annak lakóhelyétől és mindenkori tartózkodási helyétől pedig tartsa magát távol.

További programok »

Kék hírek

Miért nem ismerjük a rendőri karjelzéseket?

Múlt csütörtökön karos forgalomirányítás volt Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Dózsa György út kereszteződésénél. Általában rendőr általi forgalomirányítás akkor válik szükségessé, ha meghibásodik a rendőrlámpa, vagy ha a rendőrség munkatársai gyakorolnak. Ezúttal az utóbbi zajlott.
18:53
FEL