Háromszor rabolta ki ugyanazt az idős embert

2018. május 11. 13:48 | behir

A Battonyai Járási Ügyészség rablás és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves kevermesi férfi ellen, akik két hónap alatt három alkalommal rabolta ki ugyanazt az idős sértettet Kevermesen.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a büntetlen előéletű, az elkövetés idején munkanélküli, ezért anyagi gondokkal küszködő vádlott 2017 decemberének elején – mert pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megszerzi a faluból ismert, nyugdíjas sértett pénzét. A vádlott megfigyelte a sértettet, így tudta, hogy csak bot segítségével tud járni, ismerte a sértett szokásait, valamint azt, hogy őt ki, mikor, milyen célból látogatja.  Mindezek után a vádlott azért, hogy a sértett pénzét megszerezze 2017. decembere és 2018. februárja között három alkalommal tört rá a sértettre tőle pénzt követelve. A vádlott mindhárom alkalommal az esti órákban érkezett a sértett házához és a nyitott utcai kapun át bement az udvarra. A lakásba a bejárati ajtó benyomásával jutott, majd pulóverének kapucniját a fejére húzta, hogy a sértett ne ismerje fel, célirányosan abba a helyiségbe ment, ahol a sértett aludt vagy az ágyon feküdt. A vádlott a sértettől késsel vagy megöléssel fenyegetéssel készpénzének átadását követelte, aki a fenyegetés hatására első alkalommal 10.000.-Ft-ot, a második alkalommal pedig 8.000.-Ft-ot adott át. Harmadik alkalommal a sértettnek nem volt pénze, ezért a vádlott a sértett hűtőjéből közel 4.000.-Ft értékű élelmiszert vett ki és azzal távozott.

A Battonyai Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit folytatólagosan, felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és folytatólagosan, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is, illetőleg a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

FEL