350 ezer forint gyűlt össze a keddi jótékonysági koncerten

2022. december 7. 18:50 | Szabó Judit

Jótékonysági koncertet adott kedd délután a Csabagyönye Kulturális Központban a Lobogó Láng Zenekar és a Hetvenszer Hétszer Bocsánat gárdája egy békési kislány gyógyulásáért. Az estére nem csak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is készültek dalokkal.

Fannika egy hétéves békéscsabai kislány, akinél leukémiát diagnosztizáltak. Fannikáért nem csak a város, hanem az egész megye  összefogott. Legtöbben kupakokat gyűjtenek és adják le az iskolájában. De vannak, akik jótékonysági koncerteket, összejövetelet szerveznek, hogy a bevételt a kislány gyógyulására fordítsák.

– Mi egy békéscsabai zenekar vagyunk, a közösségi oldalon jött velünk szembe a poszt, hogy Fannika beteg. Egyből az a gondolat jutott eszembe, hogy valahogy segíteni kellene. Szeretjük a zenét, van egy gyerekzenekarunk meg egy felnőtt is, így gondoltam, hogy kellene egy adománygyűjtő koncertet szervezzünk – fejtette ki Kabai Gábor.

A zenekar tagja hozzátette, hogy sokan az ötlet mellé álltak, nincs más esélye Fannikának ennyi szeretet mellett, csak a gyógyulás. Ugyan a koncerten való részvétel ingyenes volt, a vendégeknek több módon is lehetőségük volt támogatni a kislány gyógyulását. Kupakokat lehetett leadni a helyszínen, illetve egy kihelyezett gyűjtőurnába várták az adományokat.

Fotó: behir.hu

Fannika osztálytársa Kira, egy Mikuláscsomagot küldött neki. Továbbá Szabadi Kata felajánlott egy gitárt és egy furulyát aukcióra. A két hangszerre december 24-ig várják a licitetket, ezután a befolyt összeget eljuttatják a kislány gyógyulására. A részletekről mindent megtudhatnak a legnagyobb közösségi oldalon létrehozott Fannika Útja lapot megniytva. 

A kedd esti jótékonysági koncerten a  Magyar Pünkösdi Egyház Dél Alföldi Intézményműködtető Központ 200 ezer forintos támogatásával együtt, összesen 350 ezer forint gyűlt össze, melyet már át is adtak a családnak. 

További programok »

FEL