Háromszáz fácán ellopása miatt áll bíróság elé a mezőkovácsházi csapat

2022. február 8. 13:36 | behir.hu

Két vadászként dolgozó férfi, az egyikük fia, valamint annak élettársa úgy döntött, kiegészíti fizetését egy kis mellékessel – lopott fácánokat akartak nevelni, majd eladni.

Kisebb értékre társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 52 éves, egy 44 éves és egy 22 éves mezőkovácsházi férfi ellen, akik több mint 300 fácánt loptak el, míg társuknak, egy 45 éves mezőkovácsházi nőnek bűnsegédlet miatt kell felelnie – közölte a Békés Megyei Főügyészség. A járási ügyészség indítványa a büntetlen előéletű terheltekkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására irányul.

A két idősebb férfi hivatásos vadász volt egy mezőkovácsházi vadásztársaságnál, ahol feladatuk volt többek között a társaság Mezőkovácsháza melletti telephelyén tartott növendék fácánok őrzése és gondozása. A terheltek közösen úgy határoztak, hogy innen jövedelemkiegészítésként fácánt és a madarak etetéséhez szükséges tápot fognak ellopni, a madarakat az egyikük tanyáján felnevelik, majd eladják azokat. Az 52 éves férfi fiát és annak élettársát is bevonta az akcióba, majd 2021. szeptember 5-én délelőtt valamennyien a vadásztársaság telephelyére mentek.

A fácánokat a férfiak fogdosták össze és ládákba pakolták, miközben a nő a telepre bevezető úton figyeléssel biztosította a helyszínt.  A terheltek ugyanaznap három fuvarral szállították el a madarakat; összesen 304 növendék fácánt és egy zsák fácánnevelő tápot loptak el 390 forint értékben. A kár megtérült, a nyomozás során lefoglalt madarakat és tápot visszaadták a tulajdonosnak.

További programok »

FEL