Három kórházi osztály is megkapta a családbarát minősítést

2019. február 7. 09:37 | behir

Tavaly még csak egynek sikerült, most mindhárom indulónk befutó lett, így pályázhatunk a Családbarát Kórház Díjra is.

Tavaly az Orosházi Kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztálya megkapta a “Családbarát Kórházi Osztály 2018” minősítést, ráadásul az idei kiírásban sikerült újrázniuk. Mellettük a Csecsemő- és Gyermekosztály, valamint a Fül- Orr- Gégészeti Részleg is befutó lett, így ők is kiérdemelték a “Családbarát Kórházi Osztály 2019” címet.

Azzal pedig, hogy az intézményből három osztály is családbarát lett, jogosulttá váltunk arra, hogy megpályázzuk a Családbarát Kórház Díjat. Ezt természetesen meg is tesszük, áprilisban pedig kiderül, sikerül-e ezt a megtisztelő elismerést megkapnunk.

A Családbarát Kórházi Osztály pályázatot 2018-ban írták ki első alkalommal, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közösen indított el azért, hogy a magyar egészségügyben már jelenleg is jól működő ember- és családbarát jó gyakorlatokat bemutassa, példákat állítson és a szemlélet terjedését a betegek és az egészségügyben dolgozók érdekében elősegítse.

 

Forrás: Orosházi Kórház

További programok »

Itthon

Magasabb béreket és biztonságosabb közlekedést is jelenthet az új út

Októberben adhatják át az M44-es első ütemében megvalósuló Kondoros–Tiszakürt közötti 62 kilométeres szakaszt. A gyorsforgalmi út Békés megye egyik legfontosabb beruházása. Várhatóan 2020-as befejezésével, egy órával rövidül majd a Budapest–Békéscsaba közötti utazási távolság. Fellendülő gazdasági életet, magasabb béreket és biztonságosabb közlekedést remélnek az úttól a térség lakói.
09:47
FEL