Három földrengés volt Róma környékén

2017. január 18. 16:00 | Mikó Melinda

Több földrengés volt Olaszországban szerda délelőtt, a fővárosban, Rómában is lehetett érezni - közölte a Reuters. A Híradó.hu szerint az első, 5,3-as erősségű rezgést Olaszország középső részén, Lazio tartományban, Rómától 111 kilométerre mérték. A helyi idő szerint 10 óra 25 perckor bekövetkezett rengés epicentruma Amatrice település közelében volt tíz kilométeres mélységben volt, a szomszédos Abruzzo és Marche régióban is érezték. Áldozatokról, károkról egyelőre nem érkezett jelentés. 

Az Independent szerint az 5,3-as után 10 perccel egy újabb rengést is mértek, ez erősebb, 5,7-es volt, és emiatt kiürítették Rómában a metrót. A harmadik rengés szintén 5,3-as erősségű volt. 

Tavaly októberben 6,6-os földrengés rázta meg Olaszország középső részét, Perugiától 68 kilométerre. Augusztusban pedig egy 6,2-es földrengés okozta 291 ember halálát. 

Az MTI szerint az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet jelentése alapján az elmúlt hónapok rengései 600 négyzetkilométernél nagyobb területen változtatták meg a térség domborzatát, az epicentrum környékén például 70 centimétert süllyedt a talaj.

Forrás: INDEX

 

 

 

 

 

FEL