Három fejlesztést zárt le Magyarbánhegyes

2023. március 15. 09:53 | behir.hu

Három, összesen több mint 135 millió forintos uniós fejlesztést hajtott végre a Békés vármegyei Magyarbánhegyes - közölte az önkormányzat.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a beruházásokat kevesebb mint egy éven belül hajtották végre.

A fogorvosi rendelőt 67,5 millió forintból korszerűsítették: a homlokzatot hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, és hőszivattyús technikával működő központi hűtő- és fűtőberendezést építettek be.

 

(Fotó: Magyarbánhegyes Község Önkormányzata)

(Fotó: Magyarbánhegyes Község Önkormányzata)

 

A kétezer lelkes dél-békési község központjában hatvanmillió forintból egy közösségi térként funkcionáló szabadtéri fitneszparkot alakítottak ki öt fedett pergolával. A park területét gumiburkolattal látták el, a parkba asztalokat és székeket helyeztek ki, telepítettek fákat, továbbá kerékpártárolót és térvilágítást is alakítottak ki.

Tízmillió forintból a mini bölcsőde udvarán úgynevezett bölcsis egyensúlyfejlesztő mászócentrumot építettek, a mászókák alá műfüvet helyeztek. Felszereltek egy automata árnyékolót, így a nyári melegben is biztonságban játszhatnak a legkisebbek a műgyepen - írták.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL