Harminchat nagypályás csapat bizonyíthat kispályán

2023. december 30. 15:15 | behir.hu

2024-ben is harminchat csapat vesz részt a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Teremkupán január első felében. A tornán a viharsarki nagypályás labdarúgócsapatok döntik el, hogy ki lesz az újesztendő legjobbja teremben.

A sorozat Kondorosról, a megye I. osztályú együttesek korábbi tornáján indult, jelenlegi formájában pedig már negyediik alkalommal tartják meg. A kupát első alkalommal a Szeghalom, másodszor a Körösladány hódította el, legutóbb pedig a Szarvas nyerte.

Az év eleji felkészülésbe illeszthető tornán idén is harminchat együttes csatázik majd. A selejtezőket január 6-án és 7-én a szeghalmi sportcsarnokban (24 csapat), január 13-án Orosházán (12 csapat) bonyolítják le, január 14-én délután pedig ugyancsak az Eötvös téri sportcsarnokban lesz a döntő, a kilenc csoport győztesének részvételével.

A szervezők a vármegye I. osztályú együtteseket szétosztva, a területi elveket és a résztvevők időrendi beosztásra vonatkozó kéréseit is figyelembe véve sorolták kvartettekbe a nevező alakulatokat. A divíziókon belüli sorrendet körmérkőzések döntik el, ennek alapján jutnak a legjobbak a fináléba. A játék ezúttal is 5x2 méteres kapura zajlik, ami gyorsabbá, élvezhetőbbé teszi a mérkőzéseket és gyakran eltünteti a nagypályán megmutatkozó osztálykülönbségeket.

A maximális létszám miatt a döntő programja megegyezik az előző évivel. A kilenc csoportgyőztes hármas divíziókban vív körmérkőzést a fináléba jutásért, ahol a legjobbak szintén ebben a rendszerben döntik el a dobogós helyek sorsát.

 

A csoportbeosztások:

A-csoport: Békéscsaba 1912 Előre II., Kondorosi TE, Okány KSK, Zsadány MS
B-csoport: Jamina SE, Békési FC, Köröstarcsa KSK, Kardos KSK
C-csoport: Szeghalmi FC, Füzesgyarmati SK II., Mezőberényi LE, Bucsa SE
D-csoport: Medgyesbodzás SE, Szabadkígyósi SZSC, Újkígyós FC, Sarkadi KLE
E-csoport: Szarvasi FC, Elek USE, Sarkadkeresztúri SE, Csárdaszállási SZSK
F-csoport: Gyomaendrődi FC, Dobozi SE, Kaszaper FC, Zsadányi KSE
G-csoport: Mezőhegyesi SE, OMTK-Rákóczi, Mezőkovácsházi TE, Tótkomlósi TC
H-csoport: Nagyszénás SE, Csabacsűdi GYLSE, Battonyai TK, Végegyházi SE
I-csoport: Orosházi MTK-ULE, Békésszentandrási HMSE, Kunágotai TE, Gádorosi LSE

 

 

További programok »

FEL