Hárman sérültek meg azért, mert a sofőr nem vette észre a tolató kamiont

2023. május 10. 09:07 | behir.hu

Kamion pótkocsijának ütközött egy személyautó Mezőberény külterületén tavaly decemberben. A kocsiban utazók közül ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült. A baleset azért történt, mert az autó vezetője későn vette észre az úton tolató teherautót. A rendőrök most fejezték be az ügy vizsgálatát.

Hárman megsérültek abban a balesetben, amely 2022. december 1-jén, 19 óra 15 perc körül történt a 46-os számú főúton, Mezőberény külterületén. Egy félpótkocsis teherautó vezetője be akart tolatni egy mellékútra, ezért a manőver közben elfoglalta mindkét forgalmi sávot. Későn észlelte ezt egy személyautó vezetője, aki szinte fékezés nélkül nekiütközött a pótkocsi bal oldalának. Az autó első és hátsó utasa súlyos, még vezetője, egy 22 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett – írja összegzőjében a rendőrség.

A férfi kihallgatásán elmondta, hogy látta a kamiont, de azt hitte, hogy áll az út szélén. A pótkocsit már csak akkor észlelte, amikor nekiment, pedig a baleset után nyilvánvaló volt számára, hogy az rendesen ki volt világítva, így elismerte, hogy az ő figyelmetlensége vezetett a balesethez.

A rendőrök a 22 éves mezőberényi férfi ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indítottak büntetőeljárást. Az ügyben az Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a nyomozás iratait május 8-án továbbították az ügyészségre.

További programok »

FEL