Hamisan tanúztak, most ellenük emelnek vádat

2020. február 8. 08:36 | behir

Azt állították, hogy megverték őket, majd később visszavonták vallomásukat.

Büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy mezőkovácsházi házaspár – egy 42 éves férfi és egy 35 éves nő – ellen, írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A nő 2018. november 27-én megjelent a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságon és feljelentést tett négy, név szerint megnevezett férfi ellen, akik elmondása szerint a feljelentést megelőző napon őt és a férjét, valamint lányukat megverték; az állítólagos bántalmazás következtében neki és lányának könnyű sérülései keletkeztek, férjének pedig eltört az orra.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a feljelentés alapján csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást, amelynek során a férfit is kihallgatták tanúként, aki szintén azt állította valótlanul, hogy őt négy férfi megütötte és megrugdosta. A vallomások alapján a nyomozó hatóság gyanúsítottként vonta felelősségre a megnevezett egyik férfit, azonban a házaspár a nyomozás későbbi szakaszában visszavonta valótlan vallomásait, így az eljárás bűncselekmény hiánya okából megszüntetésre került.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától is, míg a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki

További programok »

FEL