Hamarosan kezdetét veszi a XI. Indián Kenu Túlélő Verseny

2024. május 16. 07:31 | behir.hu

Május 25-én, tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Indián Kenu Túlélő Versenyt a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület a Gyulát, Békéscsabát és Békést összekötő Élővíz-csatornán. Az Indián Kenu Túlélő Versenyen 33 kilométernyi evezéssel teljesített táv után, mintegy 23 feladat vár majd a résztvevő négyfős csapatokra.

- A verseny különlegessége, hogy minden szabályt felborít. Nem a leggyorsabb indul először, hanem aki dobókockával a legnagyobbat dobja. Az első helyezettek természetesen díjakat kapnak, de egy különleges értékes díjat, egy egyméteres faragott indián szobrot az összetett eredmények alapján a középső csapat kapja. Ha páros számú résztvevő lesz, akkor kötélhúzás dönt majd - mondta el a különleges játékszabályokról a rendező egyesület elnöke, Sós Imre.

- A legutóbbi Indián Kenu Túlélő Versenyt még a koronavírus-járvány előtt szerveztük meg, de a nagy érdeklődésre való tekintettel újfent belevágtunk - fogalmazott az egyesületi elnök. A verseny exluzív szabadidősportnak számít, amely a szórakozás mellett az Élővíz-csatorna népszerűsítését és ahárom Közép-békési város megismerését is szolgálja, annál is inkább hiszen országosan érdeklődneka rendezvény után. A versenyzők Gyuláról indulna, és Békéscsabán átmenve Békésre érkeznek majd. Úközben 33 kilométert tesznek meg, négy zsilipen kelnek át, és több mint 20 feladatot is teljesítenek sportemberek.

A rendezvényről bővebben itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Gyula

Szombat este a gyulai Hídfőben mutatja be Moha új projektjét, a Z Moss Smith-t

Az Empty Story mellett a második, ezúttal a szóló vonalával lép a deszkákra szombaton 20 órakor, a gyulai Hídfőben Kovács Moha Zsolt. A csabai zenész 2018 óta készíti elő a saját projektjét, és most végre úgy érezte, itt az ideje, hogy bemutassa, ami a fiókban maradt. A koncertre két legjobb jóbarátja is el- és lekíséri.
12:56
FEL