Halálfélelmük volt a színészeknek

Gyulán lement a darab. de aztán összeomlottak a színfalak mögött a művészek.

– Egy hajszálon múlt az életünk, ez a karambol figyelmeztetés volt mindenkinek – kezdte a Borsnak Xantus Barbara, aki most is összerezzen, ha a csütörtök esti autóbalesetre gondol. A Turay Ida Színház művészei Gyulára tartottak, mert az Égben maradt repülő című darabbal léptek fel, ám Békéscsabán balesetet szenved­tek. A helyszínre érkező mentők szerint a csodával határos módon úszták meg a karambolt.

– Sokkos állapotba kerültünk, halálfé­lelmünk volt. Bele se merek gondolni, mi történhetett volna velünk, ha a sofőr nem rántja el a kormányt. Még most is látom, ahogyan Keresztes Ildikó repül előre az ülésből, és beesik az egyik szék alá. Mindannyian megsérültünk, de többünknek szerencséje volt. Nem tértünk magunkhoz. Ültünk az öltözőben, és miközben a többieket vizsgálták a kórházban, próbáltuk feldolgozni a történteket, és imádkoztunk, hogy ne legyen bajuk. Félelmetes volt, ahogyan Laura bejött nyakmerevítővel. Saját felelősségükre eljöttek. Csodálatos emberek ők és a nézők is – érzékenyült el Barbara. Az előadást másfél óra késéssel elkezdték. A színészek úgy vélik, életük legnehezebb, egyben legszebb előadása volt.  Hozzétette: a darab végére összeomlottak, együtt sírtak a színpad mögött.

Hűvösvölgyi Ildikó a Borsnak elmondta, köszöni az érdeklődést, már jól van.

– Rettenetesen megijedtem. Több vizsgálatot végeztek el rajtam, meg is röntgeneztek, mert a térdem, az arccsontom, és a kulcscsontom fölött is erős fájdalmaim voltak, és nehezemre esett a levegővétel. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített – mondta el a színésznő.

Megosztás:

Címke: ,