Hajrá Békéscsaba: A cél a gondosabb irányítás Jaminában is

2019. szeptember 28. 13:03 | Gyemendi Réka

Sajtótájékoztatót tartott a Hajrá Békéscsaba Egyesület szombaton. A jaminai városrészben Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Dénesné dr. Sajben Andrea, Nagy Ferenc és Ádám Pál, az egyesület jaminai képviselőjelöltjei voltak jelen.

Szarvas Péter polgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt évben nagyon komoly beruházások történtek Jaminában is.

A közlekedést tekintve európai uniós forrásból és a Kormány támogatásával megépült a Szerdahelyi és Franklin utcát összekötő aluljáró, korszerűsödött az Oroházi úti felüljáró, valamint a repülőhíd is. Kerékpárút épült a Franklin utcában és a Pataki László utcában, korszerűsödtek a jaminai óvodák, iskolák, az Erzsébethelyi iskola Rózsa utca telephelyén pedig jelenleg is zajlik az energetikai felújítás. A MIVA Bölcsi szintén bővült és szebb lett egy energetikai beruházásnak köszönhetően. Ezen felül az iprafejlesztés sem kerüli el Jaminát, hiszen a Csanádapácai úton, a város 15 hektáros telkén alakítottunk ki iparterületet, ahova egy-másfél év múlva már be tudnak költözni a vállalkozók, ezáltal bővülnek a jaminaiak számára a munkalehetőségek – fogalmazott a városvezető, aki a jövőbeli tervekről is beszélt. Elmondta: a Hajrá Békéscsaba Egyesület célja, hogy a fejlesztések folytatása mellett nagyobb figyelmet kapjon, gondosabb legyen a városrész irányítása.

– Három olyan képviselőjelöltje van a Hajrá Békéscsaba Egyesületnek, akik garantálják azt, hogy Jaminára több figyelem irányuljon majd a következő időszakban. Ők Dénesné dr. Sajben Andrea, Nagy Ferenc és Ádám Pál. Azt gondoljuk, hogy egy gondos polgármester, gondos képviselőkkel tud nagyobb teljesítményt elérni ebben a városrészben is – összegzett Szarvas Péter.

További programok »

Itthon

FEL