Háború: mintegy 10 ezren érkeztek Ukrajnából szerdán

2022. október 13. 12:00 | behir.hu

Az ukrán-magyar határszakaszon 5708-an léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4561-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 223 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Az ukrajnai háború elől kedden 81 ember, köztük 36 gyermek érkezett Budapestre vonattal - tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Forrás: ORFK

További programok »

Itthon

Búcsút vettek Sanyitól, az eső sem tartotta vissza a megemlékezőket

Sanyi, a kakas, Békéscsaba szimbóluma több éven keresztül élt a város egyik nevezetes terén. Néhány héttel ezelőtt súlyos sérüléseket szenvedett, amelyből nem épült fel. Sanyiról szerdán este gyertyagyújtással emlékeztek meg a Munkácsy téren, az emlékezőket a nagy eső sem tartotta vissza.
20:43
FEL