Ha teheti, kerülje a csanádpalotai határátkelőt, nagy a torlódás

2019. április 20. 12:01 | Varga Diána

Akár hat órát is várakoznia kell azoknak a tehergépjármű-sofőröknek, akik Csanádpalotánál szeretnének Romániába jutni – az egész országban itt kell jelenleg a legtöbbet várakozni a határátkelésre.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a rendőrség arra figyelmeztet, hogy a húsvéti hosszú hétvége miatt több határátkelőnél is megélénkülhet a forgalom, ugyanis sokan kelnek útra, a vendégmunkások is hazafelé igyekeznek. A police.hu-n olvasható adatok szerint a magyar-román határszakaszon jelenleg a legtöbben az M43-as úton, a csanádpalotai határátkelőnél próbálnak meg átjutni, itt kollégáink beszámolója alpján a horizontig nyúlik a kamionsor. 

 

Kamionsor a csanádpalotai határátkelő felé. Fotó: Kovács Dénes

 

Itt még az autósoknak is legalább 1 órát kell várnia arra, hogy átjussanak Romániába. A szomszédos Nagylaknál a várakozási idő kevesebb, mint 15 perc, a kamionosoknak pedig átlagosan 1 órát kell várakozniuk. Gyulánál, Battonyánál, Méhkeréknél és Kiszombornál sincs torlódás egyelőre. 

A szintén forgalmasnak számító Záhonynál, az ukrán-magyar határon egyelőre átlagosan 1-2 órát kell várakozni, Röszkénél, a szerb-magyar határon – gépjárműtől függően – 1-3 óra a kényszerpihenő, míg a horvát-magyar és az osztrák-magyar szakaszon 15 percen belül át lehet jutni a határon.

További programok »

Itthon

Gasztro ide üss! – folytatódik a BMC gasztropályázata

A Békéscsabai Médiacentrum gasztronómiai pályázatot hirdetett VAN SÜTNIVALÓNK címmel. A feladat egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón is meg kell örökíteni. A nyertesek értékes ajándékcsomagot kapnak. A kezdeményezéshez több Békés megyei vállalkozás is csatlakozott.
16:24
FEL