Ha lehet utazni ősszel, akkor azt ingyenesen is megtehetik a diákok

2021. február 26. 12:39 | behir

Ismét pályázni lehet majd az ingyenes Interrail-bérletekre. Az Európai Unió tagállamaiban középfokú oktatásban részesülő diákok jelentkezhetnek a 2018-ban indult programba. Az idei évben azok is pályázhatnak, akik a tavalyi évben betöltötték a 18. életévüket, de a pandémia miatt nem volt lehetőségük az utazásra, persze ehhez az is szükséges, hogy az idei évben engedélyezzék az uniós országok az utazásokat.

Hatvanezer fiatal előtt nyílik meg a lehetőség, hogy ingyen közlekedjen vonattal. Az új kiírás majd kora ősszel pályázható, remélhetőleg az utazási korlátozások feloldása után.

A kezdeményezés indulásakor mintegy 350 ezer diák jelentkezett az ingyenes vonatbérletekért, közülük 70 ezren kaptak bérleteket és éltek az utazás lehetőségével. A magyar diákok között tízszeres volt a túljelentkezés, idén is erre számítanak az Interrail-bérletprogrammal kapcsolatban.

A bérletek számát illetőleg azt a tagállam lakosságának mértékéhez igazítják. Ahol a jelentkezők nem töltik ki maximálisan a kvótát, a fennmaradó bérleteket azok között az országok között osztják szét, ahol túljelentkezést tapasztalnak a szervezők.

FEL