Ha elülteted a címkét, virág nő belőle - magyar fürdőruha óceáni hulladékból

2018. szeptember 1. 13:44 | behir

Óceáni hulladékból bikini. Elsőre furcsán hangzik, mögötte egy globális probléma áll. A megálmodóknak – a szó legszorosabb értelmében – alá kellett merülniük a gond mélyére, hogy megoldást találjanak a vizekben úszó hulladék felhasználására - írja a forbes.hu.

Tóth Móni (27) és Szomolányi Szandra (29) – vagy, ahogy üzlettársa hívja, Dézi– az Undersea Bikini megálmodói és alapítói. Kapcsolatuk több egy üzleti partnerségnél, gyerekkoruk óta barátok. Szinte együtt nőttek fel, majd mind a ketten a Budapesti Gazdasági Egyetemen szerezték meg diplomájukat. Csak ezután jött a hosszú ideig ötletként érlelődött vállalkozás megvalósítása. A lányok pedig ezzel rátapintottak egy piaci résre.

 

Tóth Móni és Szomolányi Szandra Budapesten (Fotó: Sebestyén László)

 

Az Undersea Bikini eredetisége a felhasznált anyagban- és a környezettudatosságban rejlik.

–A fürdőruháink anyaga elhasznált halászhálókból és egyéb műanyag hulladékokból készül, amiket önkéntes búvárok hoznak fel tengereink mélyéről a felszínre. Így minél több fürdőruhát adunk el, annál kevesebb szemét károsítja tovább a vízi élőlényeket és környezetüket. Emellett az összes csomagolásunk újrahasznosított, környezetbarát. A márkacímkénket el is lehet ültetni, és virág nő ki belőle – kezdi a beszélgetést Móni.

A teljes cikket idekattintva olvashatja el.

Forrás: forbes.hu

 

 

FEL