Ha bajnok lesz a BRSE, ősszel a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet

2021. március 2. 19:49 | behir

A korábbi évek jó eredményeinek köszönhetően a következő szezonban automatikusan a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a női röplabda Extraliga aranyérmese.

A magyar szövetség (MRSZ) keddi beszámolója szerint az európai szövetség (CEV) elkészítette a 2021/22-es idény kuparangsorát, ez alapján a női BL-ranglistán a tizedik helyen áll az Extraliga, ez pedig egy BL-főtáblás helyet jelent.

Az MRSZ emlékeztet rá, a sorozat legjobb húsz csapata között legutóbb a Vasas Óbuda indulhatott a 2019/20-as szezonban, ám a fővárosiaknak ehhez a selejtezőből kellett kvalifikálniuk. A Vasas a mostani szezonban is a selejtezőben szerepelt, azonban a Dinamo Moszkvával szemben alulmaradt.

A bajnoki címért a már elődöntőbe jutó Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE, a Fatum Nyíregyháza, a Vasas Óbuda, valamint a Kaposvár vagy az MTK küzdhet majd. Utóbbi két együttes negyeddöntős párharcában a somogyiak 2-0-ra vezetnek.

A CEV- és Challenge Kupa-rangsorban a magyarok az ötödik helyen állnak, ez mindkét sorozatban két-két indulási jogot jelent. Ez a maximális kvótaszám a második és a harmadik számú megméretésben.

A férfibajnokság a BL-rangsorban a 27. helyen áll, ami egy BL-selejtezős helyet ér. A CEV- és Challenge Kupa rangsorában a 17. helyet foglalja el Magyarország, így előbbiben egy, utóbbiban pedig két magyar csapat indulása lehetséges.

 

Forrás: MTI

 

FEL