Gyűlik a pénz a korszülött mentőre

2017. január 1. 13:03 | Horváth Szabolcs

A koraszülött mentőautóért gyűjtöttek adományt az egyik gyulai fodrászüzlet dolgozói. Néhány hét alatt jelentős összeg gyűlt össze a három szépészeti iparban dolgozó hölgy és vendégeik felajánlásaiból. Mint mondják, nekik is vannak gyermekik és bár egészségesek, jól tudják, mekkora fájdalom lehet, ha bármi baj éri a csecsemőket, és távol van a segítség.

- Nem ment az üzletből úgy ki senki, hogy az adománydobozba ne helyezett volna valamilyen összeget - nyilatkozta Marosvölgyiné Csatári Mónika, a Mónika Fodrászat üzletvezetője. 

A szépségszalon dolgozói kétnapi bevételükkel járultak hozzá a koraszülött-mentőautó beszerzéséhez.  Így a vendégek és a lelkes gyűjtők felajánlásaiból alig egy hónap alatt nagyon bőkezű adomány gyűlt össze.

A Békés megyei koraszülött mentő több mint 50 millió forintba kerül, viszont annak ellenére, hogy csak néhány hónapja indult el a gyűjtés, már most rengetegen csatlakoztak kezdeményezéshez.

- Ahova megyek örömmel fogadnak bennünket, szeretnének segíteni, ekkora összefogást a megyében nem is tudtam elképzelni. Már most közel 13 millió forint van a számlánkon, és vannak komoly ígéretek januárra is. Büszke vagyok, hogy Békés Megyében ekkora az összefogás. A segíteni akarók látják, hogy gyerekekről, koraszülöttekről van szó és tudják, hogy megfelelő helyre fog kerülni a pénzük - fejezte ki háláját dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Békés megyében évente mintegy 250-300 koraszülött gyermek lát napvilágot, akik szállításához elengedhetetlen lenne a speciálisan kialakított gépjármű.

 

 

További programok »

FEL