Gyulán mossák az orosházi szennyest

Mostantól az Orosházi Kórház – és még másik hat Békés és Csongrád megyei kórház – textíliáit is Gyulán mossák. Naponta viszik a szennyest az új, modern mosodába és másnap tisztán, fertőtlenítve hozzák is vissza Orosházára. A fejlesztés részeként 35 millió forintért új textíliákat is vásárolt az intézmény.

Az új, központi mosodát március 21-én avatták fel Gyulán. A Békés Megyei Központi­ Kórház fejlesztéséhez az orosházi mellett a szentesi-, a hódmezővásárhelyi- és a makói kórház, valamint a Csongrád Megyei Mellkasi Betegek Szakkórháza csatlakozott. A modern, nagy teljesítményű gépekkel naponta közel 9 ezer kilogramm ruhát tudnak mosni, a beruházástól 75 millió forintos megtakarítást várnak évente a régióban.

– Orosházán évtizedeken keresztül saját mosoda működött a kórházban. Azonban a technológia már nagyon elavult volt, és nem érte volna meg a fejlesztésére költeni. Ezért csatlakoztunk ehhez a projekthez, hiszen így a hét kórház jelentős forrást takarít meg – ismertette az előzményeket dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

A pályázat részeként a kórházak textil-beszerzéseit is támogatták, az Orosházi Kórház 35 millió forintot fordíthatott beszerzésre. Emellett régiós szinten hamarosan bevezetnek egy modern textília azonosító és nyilvántartó rendszert is. Ezzel nyomon követhető lesz a textília útja, élettartama, mennyisége, így a napi munkához szükséges mennyiség illetve a pótlási szükséglet könnyebben lesz tervezhető.

Az immár funkció nélküli orosházi kórházi mosoda gépeit leszerelik, a tervek szerint a helyén raktárat alakítanak majd ki.

 

Forrás: Orosházi Kórház

Megosztás:

Címke: , ,