Gyulán húzták a gázt a vaspapucsosok - galéria

2016. július 31. 11:48 | behir.hu

Szombat este Gyulán találkoztak a salakmotor szerelmesei, hiszen a városi sporttelepen rendezték a szlovén-horvát egyéni bajnokság döntőjét. Bár a megmérettetést a szlovén és a horvát szövetség írta ki, a gyulai záráson mindössze egy horvát és két szlovén motoros indult el. A végén a horvát Jurica Pavlic diadalmaskodott.

Szépszámú nézősereg látogatott ki a városi sporttelepre szombat este Gyulán, ahol a salakmotor az egyik legkedveltebb sportág. Több kézben tollat és a futambeosztást lehetett látni, a szrkolók lelkesen vezették a húsz futamos alapverseny pontállását. Ami a mezőnyt illeti, az utolsó pillanatokban sokat változott a névsor, de a szervezők mindent megtettek, hogy színvonalas viadalt hozzanak tető alá.

- A bajnokságban mi, magyarok meghívottként veszünk részt, ehhez képest a bajnokságban induló nyolc szlovén versenyzőből a záró futamra mindössze kettő jött el. A legnagyobb sztárra, Matej Zagarra sokan kíváncsiak lettek volna, ő csütörtök este jelentette be, hogy nem jön el, a többiek pénteken jelezték a távollétüket. A szlovének mellett az olaszok egy versenyzővel sem képviseltették magukat. Ez sportszerűtlen magatartás, ennek ellenére mindent megtettünk, hogy ne legyen csonka futam, a mieink mellett szlovák, bolgár és lengyel segítséggel sikerült megtölteni a versenyt – fogalmazott Szilágyi Sándor, a Gyulai Speedway Club elnöke.

A húsz futamból álló alapversenyt a debreceni Tabaka József nyerte, a horvát Jurica Pavlic előtt, aki azonban a fináléban visszavágott a korábban elszenvedett vereségért, így a gyulai futamot és az összesített versenyt is megnyerte.

- Bárhol versenyeztem korábban Magyarországon - Miskolcon vagy Debrecenben, most pedig Gyulán - azt tapasztalom, hogy a magyar szurkolók nagyszerűek. Ma csak hárman voltunk itt, akik a bajnokságért küzdöttünk, ez szomorú. Magyarország folyamatosan fejlődik öt-hat klubbal és a létesítményekkel, nekünk is ezt kellene tennünk Horvátországban és Szlovéniában – fogalmazott a győztes.

Tabaka Józsefet csak a fináléban tudták legyőzni, a verseny végén egy kis hiányérzet volt a debreceni versenyzőben.

- Összetettben a harmadik helyen álltam, az volt a célom, hogy ezt megőrizzem. Miután jól sikerült az alapverseny, már meg akartam nyerni ezt a versenyt. A döntő elején megemelkedett a motor, mire sikerült visszatenni a földre, Jurica meglógott, ezt pedig nem tudtam már behozni. Kicsit csalódott vagyok, de később jobban fogom értékelni ezt az eredményt – mondta a verseny után Tabaka József.

FEL