Gyűjtést szerveznek Békéscsabán a Zsaruellátó civilek

2017. január 18. 14:09 | Mikó Melinda

A kezdeményezés a határon szolgálatot teljesítőket támogatja. Elsősorban tartós élelmiszereket és vény nélkül kapható gyógyszereket várnak.

"A Zsaruellátó egy civil kezdeményezésre, pártoktól függetlenül létrehozott szervezet, melynek célja, hogy megmutassuk a határainkon szolgálatot teljesítő "modern végvári vitézek" maximális támogatást élveznek a polgári lakosság részéről. Nem kritizálunk senkit, nem hisszük hogy az ellátásuk rossz lenne, vagy nem kielégítő, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy kiállunk mindazokért akik védenek minket. Mindezt úgy tudjuk megtenni, hogy ott segítjük a munkájukat, és úgy, ahogy arra szükség van. Legyen ez c-vitamin, egy csomag leves, vagy egy talpbetét. Pénzt nem fogadtunk el soha, erre nincs is szükségünk. Minden tagunk önként és saját költségére teszi amit tesz. Függetlenül pártoktól, magyar emberek a magyar emberekért" - foglalta össze a kezdeményezés lényegét Huszka Seben Gabriella, az esemény egyik szervezője.

A gyűjtés a Csaba Center földszintjén található Spar üzlet előtt lesz január 21-én, szombaton. Az adományokat 9 és 17 óra között várják. Elsősorban tartós élelmiszereket (kávé, tea, cukor, citromlé, méz, energiaital, csokiszelet, müzli, cukorka, konzerv, instant leves) és vény nélkül kapható gyógyszereket (láz- és fájdalomcsillapítók, megfázás tüneti kezelésére használható gyógyszerek, vitaminok) valamint termoszokat, plédeket, takarókat, elektromos fűtő berendezéseket gyűjtenek, de bármilyen egyéb felajánlást szívesen fogadnak, ami a határon szolgálatot teljesítőknek némi könnyebséget jelenthet. Aki más időpontban szeretné adománnyával támogatni a kezdeményezést, az a Békéscsabai Motoros Bárban (Szarvasi út 45.) az év bármely napján megteheti azt.

FEL