Győzött Orosházán az Előre NKSE

2023. november 15. 20:00 | Kovács Dávid

Hatgólos győzelmet aratott a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a Zengő Alföld Orosházi KA otthonában és továbbjutott a női kézilabda Magyar Kupa 4. fordulójába.

Zengő Alföld Orosházi KA – TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 29-35 (9-16)

Női kézilabda, Magyar Kupa 3. forduló, Orosháza, 300 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.

Orosháza: Reszegi – Jáhn, Kovács Petri 5, Kostyó 1, Gara 1, Leczkési 3. Cserék: Bálint (kapus), Baráth 3, Prozlik, Bedron 5, Péter 6, Ács 5. Vezetőedző: Morva Zoltán.

Békéscsaba: Pásztor – Szondi 4, Gyimesi 3, Román 2, Mayer, Lanistanin 4, Horváth. Cserék: Szabó (kapus), Aranyi 2, Jovicevic 5, Kukely 6, Termány, Török, Csáki 3, Sándor 2, Bencsik 4. Vezetőedző: Rácz Sándor.

Kiállítások: 0 perc, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/0, illetve 3/3.

A mérkőzés elején a másodosztályú orosháziak szereztek vezetést, de az NB I-es Békéscsaba gyorsan fordított és a 8. percben már négy góllal állt jobban (2-6). A vendégek a folytatásban tovább növelték az előnyüket, a 21. percben Morva Zoltán időkéréssel próbálkozott, miután csapata támadásban nem találta a helyes megoldásokat (4-11). A különbség nem változott a félidő hajrájában, Kukely Klára háromszor is eredményes volt, így magabiztos volt a csabai előny a szünetben (9-16).

A térfélcsere után is próbálta tartani a lépést ellenfelével az Orosháza: a 41. percben Bedron Viktória találata után csak négy találat volt a csapatok között (19-23). A csabaiak a következő percekben az eddig keveset játszó Tamara Jovicevic vezetésével nem engedték közelebb ellenfelüket (23-29). Az utolsó percekben már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, a vendégek sikere nem forgott veszélyben.

– A célunk a tisztes helytállás volt, ezt megkaptam a csapatomtól. Elsősorban a fiataloknak akartam lehetőséget biztosítani, hogy megnézzük mire képesek egy sokkal jobb gárda ellen. Abszolút nem vallottak szégyent, külön kiemelném Péter Petra játékát. Ilyen teljesítményt még nem láttam a fiataljainktól, de ha így játszanak bajnoki meccseken is, sokkal több lehetőségük lesz a pályán lenni. Végül, de nem utolsó sorban, a szurkolóknak szeretnénk megköszönni, hogy hétközben is ennyien kijöttek és segítették a csapatot – fogalmazott Morva Zoltán az orosházi klub hivatalos oldalán.

A Békéscsaba sikerével bejutott a Magyar Kupa 4. fordulójába

– Nagyon fontos volt a mai találkozó. Igyekeztem minden játékosomnak lehetőséget biztosítani, hogy maradjon energia a hétvégi MTK elleni bajnokira. Jól szolgálta a felkészülésünket ez a meccs. Helyenként jól kézilabdáztunk, de voltak olyan szituációk, amiből tanulnunk kell – értékelt Rácz Sándor, a csabaiak mestere.

 

További programok »

Sport

FEL