Győzelem Kolozsváron – Legjobb 16 között a magyar válogatott

A C-csoport negyedik játéknapján a magyar válogatott Romániát múlta felül, ezzel továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, Isztambulba. 

Románia – Magyarország 71-80 (15-16, 17-22, 20-22, 19-20)

Románia: Paliciuc 6, Mandache 24/9, Kuti 5, Moldoveanu 5/3, Baciu 12.
Csere: Petrisor -, Nicolescu -, Calota-Popa 11, Olah 7, Cate -, Török 1,

Magyarország: Hanga 25/6, Kovács 2, Vojvoda 26/6, Allen 10/3, Keller 4.
Csere: Wittmann -, Tóth -, Ferencz 1, Perl 4, Karahodzsics 3, Eilingsfeld 5/3.

Nem kezdtük olyan jól a mérkőzést, mint tegnap, két gyors triplát is kaptunk, de Kovács Péter és Vojvoda Dávid kosaraival azért válaszolgattunk rájuk, Rosco Allen pedig a negyedik perc közepén egyenlített (6-6). Borzasztóan sok volt a hiba mindkét oldalon, de a hazaiak a hetedik perc elejére így is megléptek az ebben a szakaszban támadásban nem sokat mutató csapatunk ellen (12-6). Karahodzsics büntetője után is kétperces kosárcsend következett, de az utolsó két perc sokkal jobban sikerült a mieinknek – Hanga Ádám büntetőkből és a negyed végén is eredményes volt, Vojvoda beszórt közben egy triplát, így a saját szintjén játszó Romániát ezzel sikerült is megelőznünk az első felvonás legvégére (15-16).

A második játékrészben érezhetően sokkal jobban kezdtünk, Hanga két betörését sem tudta megállítani ellenfelünk, Vojvoda pedig a saját elhibázott dobása után szedte vissza a pattanót, és tette a gyűrűbe a labdát, a 12. perc közepén 8 ponttal vezettünk (15-23). A románok két kosárral jelentkeztek az időkérés után, de előbbire Allen, utóbbira pedig Vojvoda passza után Keller Ákos válaszolt egy alley-oop zsákolással. Mandache gyors öt pontjával jöttek vissza a románok a meccsbe (24-27), de Vojvoda is egy 2+1-es akcióval jelentkezett. A 17. percig nem sikerült megint ellépnünk, a románok látótávolságon belül tartották magukat, de egy újabb Vojvoda-Keller alley-oop akció után megint nyolc egységgel álltunk jobban (27-35). Hanga bedobta első mai hármasát, de a románok centerüket, Baciut megjátszva tartották magukat, a félidőben hat ponttal voltak lemaradva (32-38).

A fordulás után Mandache és Baciu kosaraival még megközelítettek minket a románok (36-38), de jött Hanga nagy sorozata, három támadást is kosárral fejezett be a Barcelona sztárja, Vojvoda ziccere után pedig kerek 10 ponttal álltunk jobban, ez volt az eddigi legnagyobb távolság a mérkőzésen (36-46). Mandache és Alex Olah állt ekkor a házigazda élére, Calota-Popa is betalált, mi pedig nagyon megálltunk támadásban Perl duplája és Hanga büntetője ellenére is, így Mandache 3+1-es akciójával egyetlen pontra jöttek fel a románok (48-49). Hanga kulcshelyzetben szórt hármast, majd Perl is eredményes volt középtávolról, megint elléptünk egy kicsit (48-54). Az felvonás utolsó másfél percében Vojvoda volt nálunk a főszereplő, büntetőt, duplát és hármast is dobott, így nyolc ponttal álltunk jobban (52-60).

Vojvoda duplát, a 32. perc legvégén Allen pedig triplát dobott, 12 pontosra nőtt az előnyünk (53-65). Calota-Popa és Paliciuc révén próbált közelebb férkőzni Románia, de nem nagyon tudtak, a 35. perc elején is 11 pontos előnyünk volt Vojvoda duplájával (56-67). Baciu és Mandache álltak csapatuk élére, egy utolsó nagy rohamra indult a vendéglátó együttes, de Eilingsfeld labdaszerzés után zsákolt, majd hármast is értékesített, Vojvoda pedig a 38. perc elején megint kilencpontos fórhoz juttatta a mieinket (65-74). Hanga büntetője után Calota-Popa próbált meg mindent, ziccere után két büntetőt is értékesített, majd az alapvonali bedobás után labdát is szerzett ellenfelünk, Mandache pedig újabb könnyű kosarat szerzett 63 másodperccel a vége előtt (71-75). Hanga ellen azonban szabálytalankodtak a románok, ő is beszórta a két büntetőjét, Vojvoda is, a végén pedig 80-71-re győzött a magyar válogatott.

Ezzel a győzelemmel, illetve a csehek mai vereségével eldőlt, hogy továbbjutottunk a legjobb 16 közé, utazhatunk Isztambulba.

Forrás: kezdo5.hu

Megosztás:

Címke: , ,