Gyalogszerrel a békési legendák nyomában

2020. október 10. 12:04 | D. Nagy Bence

Gyalogtúrán vettek részt szombaton reggeltől a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai és szüleik. A résztvevők a túra során az Élővíz-csatorna mentén fedezték fel a Békéscsaba és Békés közötti természeti érdekességeket.

– Szerettük volna kihasználni, hogy a jó időben együtt lehetünk a kisdiákokkal és a szülőkkel, szerencsére a hétvégi időjárás lehetővé tette a közös túrázást, amelyre részben egy pályázat kapcsán keríthettünk sort – mondta el Tirjákné Prisztavok Ágnes intézményvezető.

Több mint hatvanan indultak útnak szombat reggel 9 órakor a Csabagyöngye elől.

– Az alapvető célkitűzés az volt, hogy a szabadidősportokat népszerűsítsük a gyerekek között, ezért is szerettük volna meghonosítani az ilyen típusú gyalogtúrákat – ismertette Blahó Bence testnevelőtanár, a túra szervezője. 

Az úticél Békés volt. A túrázók a mintegy 13 kilométeres útvonal során több állomást is útba ejtettek.

– A sport mellett fontos célkitűzésünk volt a kultúra, a helyi értékek megismertetése. Azért is választottuk az Élővíz-csatornát egyfajta kalauzunkként, hiszen rengeteg történet, mondhatni legenda kapcsolódik hozzá – emelte ki Blahó Bence. Mint mondta, útjuk során a Bandika- és a Cimbora-fához is ellátogatnak, Békésen pedig annak járnak utána, honnan ered a Madzagfalva elnevezés. 

A túra szervezője hangsúlyozta, hogy az év során további túrákat is terveznek, nemcsak a régió tájegységeinek feltérképezésére, de egyéb országrészek meglátogatására is.

További programok »

FEL