Gyalogos átkelőhelyeket ellenőriztek, bőven találtak szabálytalanságot

2022. június 22. 09:15 | behir.hu

A "Zebra terv" névre hallgató rendőrségi akció során Békésben is találtak szabálytalanságokat.

Az ORFK-OBB június 14–16. közötti időszakra hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű balesetmegelőzési akcióját. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket ellenőrizték a rendőrök, amely során testkamerát, civil járműveket és drónokat is bevetettek. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartására. Az ellenőrzés 1 295 helyszínen zajlott, a három nap alatt 3 545 fő közlekedett szabálytalanul országszerte – számolt be róla a rendőrség.

Az ellenőrzés során a járművezetők esetében 697 személlyel szemben közigazgatási bírságot, 1 313 fő esetében szabálysértési bírságot szabtak ki a járőrök, 606 sofőrt figyelmeztetésben részesítettek, míg 198 alkalommal feljelentést tettek. Emellett az egyenruhások 173 gyalogost helyszíni bírsággal sújtottak, 535 személyt figyelmeztetésben részesítettek és 23 alkalommal történt feljelentés.

Békés megyében az ellenőrzés során a járművezetők esetében 22 személlyel szemben közigazgatási bírságot, 129 fő esetében szabálysértési bírságot szabtak ki a járőrök, 55 sofőrt figyelmeztetésben részesítettek, míg 5 alkalommal feljelentést tettek.

Emellett az egyenruhások 30 gyalogost helyszíni bírsággal sújtottak, 22 személyt figyelmeztetésben részesítettek és 1 alkalommal történt feljelentés.

További programok »

FEL