Gulyás Gergely szerint kisebb létszámú közigazgatásra van szükség

2018. augusztus 19. 06:46 | behir

Gulyás Gergely a Magyar Időknek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában azt mondta, ha alaposabban megvizsgálják a központi közigazgatást, azt, hogy a minisztériumoknál 14 ezren dolgoznak, akkor látható, hogy a helyzet tarthatatlan.

Ezt azzal indokolta, hogy a fizetések alacsonyak és nem tükrözik a munkateljesítményt. Nincs rendjén és kontraszelekciót okoz, ha felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező jogászokat kétszázezer forintos bruttó fizetéssel alkalmaznak – mondta.

Hangsúlyozta: meg kell határozni, hogy egy államtitkárság hatásköreinek gyakorlásához hány emberre van szükség, meg kell szüntetni a részben a digitalizáció folytán előállt párhuzamosságokat, és akinek szükség van a munkájára a közszolgálatban, azt tisztességesen meg kell fizetni. “Kisebb létszámú, áramvonalasabb, de jól fizetett közszolgákból álló közigazgatásra van szükség” – fogalmazott a miniszter.

Elmondta azt is, nem született döntés arról, hány embert küldenek el, de segítséget fognak nyújtani a távozóknak, annak ellenére, hogy a munkaerőhiány miatt ma könnyebb elhelyezkedni a piacon, mint a rendszerváltozás óta bármikor.

Forrás: MTI

 

További programok »

Pénzügy

Mit mond önről a digitális profilja? – 5 dolog, amire érdemes odafigyelnünk

A megfelelő tanulmányok és szakmai gyakorlat elengedhetetlen a kívánt állás megszerzéséhez, azonban ma már nem biztos, hogy csupán ezek elegendőek is. Napjainkban egyre fontosabbá válik az is, hogy meg tudjuk különböztetni magunkat a többi jelölttől: azaz legyen egy jól körülhatárolható, könnyen felismerhető személyes márkánk.
2019. július 19. 12:47
FEL