Gregor és Bogdán Szuper Liga-győztesek

Pavuk Tira, Kis Lajos és Apáti Bence válogatott viadalon nyert.

A Brnóban megrendezett négy nemzet, cseh, szlovák, szlovén és magyar válogatott részvételével megtartott U18-as versenyen kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok. A fiúk viadalát a mieink nyerték, a lányok második helyen végeztek. Eközben hazai pályákon is remekeltek a csabai atléták, hiszen többek között Márton Anita, Gregor László és Bogdán Annabella is győzelmet aratott.

Brnóban a tizenegy egyéni győzelmet szerző magyar fiatalok a fiúk viadalát megnyerték, a lányok nyolc pont szorultak a második helyre. Összeadva a két nem helyezését, a magyar válogatott gyűjtötte a legtöbb pontot. A csapatot három békéscsabai fiatal is erősítette. Urbanikné Rosza Mária tanítványa Pavuk Tira fölényes győzelmet aratott 2000 m akadályfutásban 6:47,73 időeredményével. Tóth Sándor mesteredzőnek két versenyzője is válogatott lett. A 3. helyezett serdülőkorú Apáti Bencét csak két ifjúsági cseh futó előzte meg 1500 m-en pár másodperccel, időeredménye 4:11,52 perc lett. Kis Lajos 800 m-en közelítette meg élete legjobbját: 1:57,30-as idővel 5. helyezést ért el.

Zalaegerszegen a Zalaszám Kupa Országos Vidékbajnokság még száraz időben kezdődött, de a program közben esővel megérkezett átmeneti vihar miatt az időrendet is át kellett alakítani. A szintén a Liga-sorozatokba is beszámító versenyszámokban az élvonalból többen rajthoz álltak, így a zalai megyeszékhelyen köszönthették a világ top atlétikáját reprezentáló Kopp Békéscsabai AC kiválóságát, Márton Anitát, aki két számban is rajthoz állt és nyert.

Eredményeink:

3.hely              Novák Natália                        1500 m                                   4:39,16

4.hely              Tábor Miklós                          1500 m                                   4:04,76

Veszprémben az 58. Nemzetközi Balaton Bajnokságon  közel ötszáz induló állt rajthoz a borús, változékony időben. A több mint félévszázados hagyományoknak megfelelően színvonalas, a Liga-sorozatba is beszámító versenyeket láthattak az érdeklődők. A gerelyhajító Bogdán Annabella 54,44 méterrel EB-szint közeli eredményt ért el, s ezzel nyert is Eperjesi László tanítványa.

További eredményeink:

1.hely              Gregor László                        5000 m                       14:28,09

6.hely              Novák Natália                        800 m                          2:16,19

6.hely              Kovács Miklós                       100 m                         10,96

8.hely              Szebegyinszki Richárd           diszkoszvetés             53,07 m

Megosztás:

Címke: ,