Gombaismereti börze az Anna-ligetben

2018. október 18. 06:47 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja október 27-én, szombaton rendezi meg az immár hagyományossá vált őszi gombaismereti programját az Anna-ligetben.

Az érdeklődőket délelőtt 10 órára várják a látogatóközpontba. A túrán ezúttal is Gaál Sándor gombavizsgáló szakellenőr lesz a vezető, az ő segítségével nyerhetnek mélyebb betekintést a gombák világába az érdeklődők. Nem a tanösvény vonalán haladnak majd, hanem vezető segítségével azokat a helyeket keresik fel, ahol jó eséllyel találhatnak valamilyen gombafajt.

A kosarak tartalmát a túra végén asztalokra rakják majd ki, ekkor következik a közös fajmeghatározás. Nem étkezési mennyiségeket gyűjtenek, a cél az ismeretszerzés. További információk a nemzeti park honlapján találhatók.

 

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Életmód

Autómentes nap Békéscsabán

A környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítik minden évben az Európai Mobilitás Héten, amelynek kiemelt napja szeptember 22-e, az autómentes nap. A csabai önkormányzat kedden bringás reggelivel köszönte meg a kerékpárosoknak azt, hogy nem ültek autóba. A városi rendezvényekhez helyi iskolák és óvodák is csatlakoztak. A Kölcsey utcai óvodások kerékpáros felvonulással hívták fel a figyelmet a környezetbarát közlekedésre.
2020. szeptember 22. 16:39
FEL