Gödöllőn tartották az Atlétika Mezei Futás Diákolimpia Országos Döntőjét

2019. április 12. 11:55 | behir

Április 10-én rendezték meg Gödöllőn a 2018/2019. tanév Atlétika Mezei Futás Diákolimpia® Országos Döntőjét. Az eseményen a II-VI. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A megmérettetésen a békéscsabai Kazinczy iskola és az Evangélikus iskola diákjai is szépen szerepeltek.

 

A verseny a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Pest Megyei Diáksport Szövetség közös szervezésében került megrendezésre. A diákolimpia legnépszerűbb versenyére a 2018/2019. tanévben országosan több mint 30 000 tanulót neveztek az öt korcsoportban. Közülük került ki az a 2 289 versenyző, akik az országos döntőn képviselhették iskolájukat. Az idei országos döntő helyszínéül ismét a gödöllői reptér szolgált.

 

A megnyitó ünnepségen részt vett, illetve beszédet mondott Pelyhe József, Gödöllő város alpolgármestere, Eich László, a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is. A diákolimpia fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható volt többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár.

 

A versenyen a békéscsabai Kazinczy iskola fiúcsapata a III. korcsoportban a 2. helyen végzett, míg a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium fiúcsapata a VI. korcsoportban a 3. helyen végzett.

Forrás: MDSZ

 

Sport

FEL