Gímszarvas borjakkal gazdagodott a Körösvölgyi Állatpark

2023. június 4. 13:00 | behir.hu

Nemrégiben duplán ünnepelhetett a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja, ugyanis egy napon belül két borjú is világra jött a gímszarvasoknál.

A 8-10 kilós, pettyes bundájú gím borjak Bátor, a kilenc éves, büszke gímszarvas bika és egy-egy azonos korú tehene utódai.  A két borjú május 11-i érkezése között csupán néhány óra telt el. Míg az idősebb borjú hajnalban, a fiatalabb pedig kora délután 1 óra tájban látta meg a napvilágot. Mindkét tehénnél problémamentes, gyors ellés zajlott.

A kicsik szinte azonnal és sikerrel lábra álltak, követték mamáikat. A gyors ellés és lábra állás a növényevő állatoknál kulcskérdés a túlélés szempontjából, hiszen a ragadozókkal szemben csak így lehet esélyük. Az állatpark kifutójának biztonságában, az ősi ösztönnek engedelmeskedve a tehenek féltő módon fektették el borjaikat, akik kiváló rejtő színűkben bízva hangtalanul várják a szoptatási időket.

Mivel az állatok gyorsan növekednek, egyre többször indulnak sétálni a kifutóban a tehenekkel. Az ivarukat tekintve egy bika és egy ünő borjút, no és büszke szüleiket bárki megcsodálhatja a Körösvölgyi Állatpark gímszarvas kifutójában.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

FEL