Garázdaság, zaklatás és testi sértés miatt ítéltek el egy férfit

A Battonyai Járásbíróság bűnösnek mondta ki N. V. vádlottat 4 rendbeli garázdaság vétségében, folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettében, folytatólagosan elkövetett vétségében, valamint testi sértés vétségében. A bíró ezért a vádlottat 1 év 6 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette. Valamint kötelezte a vádlottat a bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádlott felesége idén januárjában költözött Medgyesegyházára megromlott kapcsolatuk miatt Romániából, és itt élettársi kapcsolatot létesített. A férfi ki akart békülni a feleségével, ezért ő is a településre költözött februárban.

A vádlott 2018 márciusától kezdődően az utcán találkozva többször is szóváltásba keveredett a feleségével, és őt sörrel leöntötte, szidalmazta, megrángatta, bántalmazta, illetve megfenyegette azzal, hogy megöli. Ismerősein keresztül rendszeresen küldött szóbeli üzeneteket is a feleségének és a feleség élettársának, amelyekben mindkettőjüket megöléssel és veréssel fenyegette. A férfi április 1-jén az utcán a felesége élettársát ököllel is megütötte, illetve megrángatta.

Ezt követően május 8-án a vádlott ittasan megjelent a kertészetben, ahol a felesége és annak élettársa éppen dolgozott, odafutott hozzájuk, szidalmazta őket, majd felesége élettársát fojtogatta, és ököllel megütötte.

A Battonyai Járási Ügyészség a férfit a bíróság elé állította, és a Battonyai Járásbíróság az ügyben két nappal az utolsó cselekmény elkövetése után – 2018. május 10-én – jogerős ítéletet hozott.

Forrás: Gyulai Törvényszék

Megosztás:

Címke: , , , , ,