Bemutatott neki egy biciklis fiú, tettlegességig ment a dühös sofőr

2019. szeptember 17. 11:49 | behir

A Békéscsabai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 48 éves büntetett előéletű gerendási férfi ellen, aki az úton bántalmazott egy kiskorú kerékpárost.

A vádlott 2018. július 14-én kora este a Csorvást és Gerendást összekötő közúton vezette autóját. Ekkor ugyanezen az úton kerékpározott egymás mellett haladva egy 13 éves fiú – a későbbi sértett –, és egy szintén kiskorú lány. A vádlott előzés közben rádudált a kerékpárral közlekedő fiatalokra, amikor elhaladt mellettük a járművével, emiatt a fiú „bemutatott” neki. A vádlott ezen felháborodott, a személygépkocsival megállt a kerékpárosok előtt, odament a kiskorú fiúhoz, trágár szavakkal hangosan szidalmazni kezdte, majd megszorította a nyakát, pofon ütötte, végül úgy meglökte a sértettet, hogy az átesett a kerékpárján és ennek során a bal lábszárán 26 centiméter hosszú, vágott sérülést szenvedett.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfit 2019. szeptember 03-án tartott tárgyalásán 1 év 6 hónap időtartamara próbára bocsátotta.

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL