Futással ünneplik az M44-es gyorsforgalmi út megépítését

2019. július 20. 10:39 | Kovács Andrea

Futóversenyt, valamint kerékpáros és görkori túrát szervez két ultramaratonista versenyző az M44-esen. Kasnyik Gábor és Tóth László kezdeményezéseként az indulók a Tiszakürt és Kondoros közötti 58 kilométert teljesíthetik szeptember 14-én. A résztvevők így egyedi módon avathatják fel a gyorsforgalmi út első szakaszát.

Az M44-es futás alapgondolata Kasnyik Gábortól származik. A kondorosi ultramaratonista ötletével megkereste Tóth László békéscsabai futónagykövetet, a beruházást irányító NIF Zrt.-t, valamint az érintett kilenc település vezetőjét és a térség országgyűlési képviselőit is.

- Mindenki pozitívan és segítőkészen állt a kezdeményezéshez. A települések vezetői, valamint Boldog István, Dankó Béla és Herczeg Tamás országgyűlési képviselők is a támogatásukról biztosítottak- mondta el Kasnyik Gábor.

M44 futás sajtótájékoztató Kasnyik Gábor ötletgazda (Fotó: Ujházi György)

M 44 futás sajtótájékoztató Kasnyik Gábor ötletgazda Fotó: Ujházi György

 

A két futó közösen szervezi meg a túrát, amellyel a résztvevők egyedi módon, még az ünnepélyes átadás és a forgalomba helyezés előtt avathatják fel a gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszát.

- A teljes táv 58,4 km, ezt meg lehet tenni egyéni futóként, két-, illetve négyfős váltóban, de kerékpáros vagy görkori kategóriában is lehet nevezeni - tájékoztatott Tóth László, Békéscsaba futónagykövete.

 

M44 futás sajtótájékoztató Ribárszki Péter polgármester (Fotó: Ujházi György)

M 44 futás sajtótájékoztató Ribárszki Péter polgármester Fotó: Ujházi György

 

Az egyedülálló kezdeményezést a kondorosi önkormányzat is támogatja, hiszen az M44-es út megépítése a településen és a régióban élők életében is jelentős esemény - hangsúlyozta a város polgármestere. Ribárszki Péter elmondta: örömteli, hogy a verseny végpontja Kondoroson lesz.

- A tervek szerint a város főterén, a csárda melletti területen lesz egy színpad, ahol fogadjuk majd a versenyzőket, így nemcsak a megépült gyorsforgalmi utat, hanem városunkat is megmutathatjuk az ideérkezőknek – tette hozzá Kondoros polgármestere.

 Az új gyorsforgalmi út megépülését ünneplő megmérettetés szeptember 14-én lesz, amelyre több közösségi oldalon is lehet majd nevezni.

 

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL