Futás és „tisztítótűz” a Körös-Maros Nemzeti Parkban

2017. június 2. 10:45 | behir
Június 4-én és 5-én, azaz pünkösdkor, a Körös-Maros Nemzeti Park mindkét látogatóközpontjában (Dévaványa, Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont; Szarvas, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark) rendkívüli nyitva tartással várják az érdeklődőket.
Június 9-én, pénteken 10.00 órától Aromatúrára hívják a vendégeket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A résztvevők az Anna-liget gyógynövényeit ismerhetik meg alaposabban.
Június 10-én, szombaton vércsés délelőttöt tartanak a Csanádi pusztákon. A túra során a Montág-puszta keleti peremén található mesterséges vércsetelepeket és szalakótaodúkat ellenőrzik.
Június 17-én, szombaton több helyszínen is izgalmas programokat kínálnak. A Kopáncsi-pusztán 15.00 órától szakvezetéses gyalogtúra kezdődik (előzetes bejelentkezéssel), melynek során meglátogatják a puszta északi részén legelésző szürkemarha gulyát. A túrát az egyik mesterséges vércsetelep gyűrűzéssel egybekötött ellenőrzésével zárják.
Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban este 7 órától tartják a „Barnabás nap és Mágikus éjszaka” elnevezésű hagyományőrző programot.
A Kígyósi Nagyerdőben a szombatról vasárnapra virradó éjszakán ünneplik meg a vakációt. Vár mindenkit a „Tisztítótűz”,  a szabad ég alatt lehet sátorozni. A programban a természet megfigyelése mellett madárgyűrűzés is szerepel.
Június 24-én Biharugrán, a Bihari Madárvártában táj- és terepfutó versenyre, illetve teljesítménytúrára várják a természetbarátokat. A gyermek, felnőtt és senior kategóriák legjobbjai értékes díjakat is kapnak.
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

Életmód

Bárányok születtek a köröstarcsai önkormányzati farmon

A bárányok nem hallgatnak a köröstarcsai önkormányzati farmon, hangos bégetéssel fogadják gondozóikat. A hangzavar néhány, szám szerint 13 éhes bari hangjával gyarapodott az elmúlt napokban. Kisbárányok születtek a gondoskodó kezek alatt. A szaporulat gyarapszik, hisz a következő időszakban még 19 vemhes anyajuhtól várnak bárányt.
17:04
FEL