Főzz és segíts! – jótékonysági főzés a Gyulai Pálinkafesztiválon

2023. május 28. 14:00 | Fajó Attila

Először rendeztek Főzz és segíts! elnevezéssel jótékonysági főzést a Gyulai Pálinkafesztiválon. A vasárnap délelőtt lezajlott eseményen a főző csapatok nevezési díját a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkájának támogatására ajánlották fel.

Harminc induló csapat bográcsában rotyogott a paprikás krumpli, amelyből az eseményen résztvevők jóízűt ebédeltek. A jótékonysági főzés létrejöttét a Békés Vármegyei Kormányhivatal, Gyula önkormányzata, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk Megóvásáért Alapítvány és nem utolsó sorban a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége támogatta.

A főzés végeztével dr. Takács Árpád főispán, Prohászka Béla MNHSZ alelnöke, Görgényi Ernő polgármester, Bora Imre fesztiváligazgató és Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei igazgatóságának vezetője elismerő okleveleket adott át a résztvevő csapatok képviselőinek.

 

 

A befolyt adományról, a másfél millió forintról szóló díszoklevelelet dr. Abdulrahman ALbdulrab Mohamed vette át, aki megköszönte az összefogásból születő támogatást. Az összeget a koraszülöttmentő esetkocsi működtetésére fordítják majd.

 

 

A Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényként megvalósult eseményen a szervezők és a résztvevő szervezetek felkérték dr. Rózsavölgyi Katalint, hogy egyéves megbizatással Békés Vármegye Koraszülött Nagyköveteként képviselje a vármegye korababáinak ügyét. 

 

Galéria

További programok »

Gyula

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL