Forgalomkorlátozás Békéscsaba belvárosában

2020. szeptember 26. 06:22 | behir

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” megvalósításához tartozóan a következő forgalomterelések, korlátozások várhatók a belvárosban.

I. A Csabagyöngye Kulturális Központ és Békés Megyei Könyvtár környezetének felújítása: Szeptember második felében a Derkovits sor könyvtár melletti szakaszán a forgalomtól elzárva marad a teljes útszakasz és az ott lévő parkolók. A Széchenyi utca Kossuth tér és Csabagyöngye közötti szakaszán a járdarekonstrukció miatt félpályás gyalogosforgalom-terelésre kell számítani. Előreláthatólag szeptember végétől a teljes járdaszakaszt lezárják, a gyalogos forgalom a katolikus templom oldalára terelődik át. A következő időszakban a növénytelepítés és az utcabútorzat kihelyezése, közvilágítási munkák várhatók.

II. A Munkácsy Mihály Múzeum környezete, Munkácsy-híd, Széchenyi utca építési-kivitelezési munkái: Szeptember második felében a Munkácsy-híd gyalogos közlekedési felületének burkolat-felújítása és korlátcsere zajlik. A Széchenyi utcán a katolikus templom és a Munkácsy múzeum közötti szakaszon járda-felújítási munkák zajlanak előreláthatólag szeptember végéig. A munkavégzés ideje alatt a gyalogos forgalmat a Csabagyöngye oldalára terelik. A Széchenyi utcai útfelületen az autóbuszmegálló befejezéséig forgalomterelésre kell számítani.

Az I. és II. területen dolgozó felelős kivitelező Galéria Invest Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető.

 

III. Munkácsy Emlékház környezete, a Gyulai úti parkoló és környezete építés-kivitelezési munkái: Szeptember második felében a Gyulai út 1. szám és a Vízmű kollégium közti, Gyulai úti járdaszakaszon a kivitelező járda-felújítási munkát végez, forgalomterelések mellett.  

A területen dolgozó felelős kivitelező: Kopp Export-Import Kft., 5600 Békéscsaba, Dobozi út 7. A helyszíni munkák felelős vezetője: Szőke László építésvezető. 

 

Az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel. A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén a pontos értesítési címet is kérik)

 

További programok »

FEL