Fontos határidő jár le ma a társasházak rezsicsökkentésével kapcsolatban

2022. augusztus 15. 14:29 | behir.hu

Augusztus 15-ig, vagyis a mai napig kell beküldeniük a központi fűtéses társasházaknak és lakásszövetkezeteknek azt az elektronikus nyilatkozatot, amely ahhoz kell, hogy már ebben a hónapban igénybe vehessék a kedvezményes gáztarifát.

Az átalakított rezsicsökkentés részletszabályairól szóló kormányrendelet a lakossági fogyasztónak minősülő társasházak és lakásszövetkezetek esetében a rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes földgázmennyiséget – vagyis az évi 1729 köbmétert – a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások számának szorzata alapján határozta meg.

– A többletmennyiség igénybevételéhez a társasházaknak és a lakásszövetkezetnek az MVM Next honlapján elektronikus formában nyilatkozniuk kell mérési pontonként a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások és az épületben lévő önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek számáról – jelent meg a Társasházi Háztartás szaklapban.

Ha az e-nyilatkozat augusztus 15-ig beérkezik, akkor a kedvezményes mennyiséget már 2022. augusztus 1-jétől figyelembe kell venni. Ezt követően a kedvezményes mennyiség csak a dokumentum benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazható.

Az MVM Next emellett kiemelte: az egyetemes szolgáltató bármikor ellenőrizheti a jogosultságot, és bekérheti az ezt alátámasztó iratot. A jogosulatlanul igénybe vett szolgáltatás időszaka alatt felhasznált energiát szankciós áron, azaz az adott hónapra vonatkozó átlagos tőzsdei ár kétszeresének, de legalább az alkalmazott egyetemes szolgáltatási árszabás egységára ötszörösének megfelelő egységáron kell elszámolni akkor, ha a benyújtott iratok alapján az egyetemes szolgáltató megállapítja, hogy az ügyfél jogosulatlanul vételez egyetemes szolgáltatásban, a felhasználó az egyetemes szolgáltató által megadott, legalább 15 napos határidőn belül nem küldi meg az iratokat.

Forrás: VG

További programok »

Itthon

December végéig nyitva marad a békéscsabai strand

Felállítják a téli sátrat az 50 méteres medence fölé az Árpád fürdőben – erről döntött kedd reggeli ülésén a békéscsabai közgyűlés pénzügyi bizottsága. A strand év végéig biztosan nyitva tart, de hogy azt követően mi lesz, egyelőre nem lehet tudni – közölte Zsadon Endre, a fürdő igazgatója.
13:29
FEL