Fontos a rendszeres szűrés a méhnyakrák megelőzésében

2022. január 19. 13:32 | Szabó Judit

Idén 16. alkalommal rendezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet, amelyet minden évben január harmadik hetén tartanak. Békéscsabán több helyszínen, számos programmal készültek a szervezők.

Az első programot a Jaminai Közösségi Házban szervezték meg kedden délután, ahol a Mályvavirág Alapítvány Életem Gyöngye kampányához kapcsolódva három szakember tartott előadást. 

Pető Ibolya telephelyvezető örömét fejezte ki amiatt, hogy az előadások egyik helyszíne a Jaminai Közösségi Ház. Kiemelte: alapvető feladatuk a tájékoztatás és az információhoz való hozzájutás biztosítása. Mint mondta, számos szakember nyújt információt a témával kapcsolatban, ezért a nők körében egyre nagyobb a tájékozottság, ugyanakkor hozzátette, még mindig vannak hiányosságok.

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

 

Nagy Márta pre- és posztnatális edzésre szakosodott sportoktató előadásában a női intim zóna kérdéseit járta körbe, hiszen mint mondta, sokan tabuként kezelik ezt a témát. Arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos a megfelelő szakemberek felkeresése, ha pedig valakinek panasza van, merjen segítséget kérni és beszélni a problémájáról.

A Mályvavirág Alapítvány programja itt még nem ért véget. Január 19-én, szerdán, 17:00 órától kerekasztal-beszélgetésre invitálják az érdeklőbőket Békéscsabára, a Művész Kávéházba. A programokról bővebben ezen a linken olvashatnak. 

A rendezvényekre egyébként nem csak nőket, hanem férfiaknak is  várnak, hiszen a HPV vírus rájuk is veszélyes lehet.

További programok »

FEL