Folytatódik a szúnyoggyérítés

 

A központi szúnyoggyérítési program negyedik hetében újabb 67 ezer hektáron folyik a szúnyogirtás, ami 217 települést érint – közölte kedden a honlapján a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Emlékeztettek: az elmúlt három hétben 182 ezer hektárt kezeltek már.

Ezen a héten megkezdik a szúnyogirtást Csongrád, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az utóbbi napokban megemelkedett a csípőszúnyogok száma.

A Duna mentén, a Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi kezeléseket egészítik ki földi technológiával a következő napokban.

A turisztikai régiók közül a héten a Velencei-tónál lesz szúnyogirtás – közölte az OKF.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen védekeznek, és térképen is ábrázolják a kezelt terület méretét, valamint az aktuális heti tervet.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést – tette hozzá a katasztrófavédelem.

Eddig a többi között a Szigetközben, a Tisza-tónál, a Balatonnál, a Duna mentén, Komárom, a Dunakanyar, Budapest, Dunaújváros, Szekszárd, Baja, Mohács és Szolnok környékén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Baranya megyében, Sopronban, a Fertő tó partján lévő településeken, Budapesten, a Csepel-szigeten, valamint Békés, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében végeztek szúnyoggyérítést.

 

forrás: hirado.hu

Megosztás:

Címke: , ,