Fogyatékkal élők napja a Körösvölgyi Állatparkban

2018. szeptember 1. 11:38 | behir

Szeptember 18-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye a fogyatékkal élő látogatóik, kísérőik és családtagjaik számára kedvezményes belépést biztosít.

1981-ben a Rokkantak Nemzetközi Éve magyar eseménysorozatának szervezésére, lebonyolítására létrehozott nemzeti szervező bizottság e napot nyilvánította a rokkantak napjává. Ennek apropóján a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark is úgy gondolta az év e napján a megszokott engedményes jegyen felül, további kedvezményes belépési lehetőséggel ajándékozza meg nem csupán a rokkant, hanem bármely egyéb fogyatékkal élő látogatóit is.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark akadálymentessége lehetővé teszi, hogy ne csak egészséges embertársaink, hanem fogyatékkal élő vendégeink is élvezhessék a bemutatóhely nyújtotta látnivalókat. Az állatpark két kilométer hosszú sétánya kerekesszékkel és gurulós járókerettel is bejárható. A sétány mentén pihenőhelyek, padok szolgálják vendégeink kényelmét.
2018. szeptember 18.-án  minden fogyatékkal élő látogatónk, családtagjaik (fogyatékkal élő látogatónkként maximum 5 fő) illetve kísérőik (fogyatékkal élő látogatónként 1 fő) 150 Ft-os belépőjeggyel tehet látogatást.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Diós Zsolt: Talán még fontosabb a tájékoztatás, mint eddig

Bár a kollégáink nem az első vonalban harcolnak a fertőzöttek megmentéséért, mégsem tehetik meg azt – vagy csak részben –, hogy otthonról dolgozzanak. A 7.TV Aktuális című magazinjában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető kérdezte Diós Zsoltot, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetőjét arról, hogy mennyire változott meg a szerkesztőség munkája a koronavírus-járvány miatt.
18:21
FEL