A Színészválogatott is játszott Mezőmegyeren, a családi napon

2019. augusztus 19. 19:14 | Sipos Gábor

Egész napos rendezvényre várták a megyerieket és a csabaiakat a mezőmegyeri sport komplexumba hétfőn, a kora délelőtti óráktól. Napközben a színpadon Hevesi Imre, Balázs Pali, este Tabáni István énekelt, a nagypályán a Színészválogatott focistái rúgták a bőrlabdát.

Rengetegen éltek a lehetőséggel, hogy kilátogassanak a sportpályára Békéscsaba VII. kerületébe, ahol hétfőn nem a megszokott meccshangulat fogadta az érkezőt. Reggel 9 órától vendégül láttak mindenkit egy-egy lángosra. A sajtos-tejfölös volt a legkelendőbb, délig közel 700 darabot adtak ki a standnál. A sörkorcsolya mellett fogyott a fagyi és a vattacukor is bőségesen. Míg a gyermekeket leginkább a tízpróba vonzotta, addig a középkorosztály az asztali örömöknek hódolt. A rendezvény elsődleges célja, hogy közös összefogással, a legkisebbektől az idősebbekig mindenki találjon magának szórakozást – mondta el Zalai Erika, szervező.

 

Fotó: facebook

 

Hanó Miklós alpolgármester, a körzet képviselője kiemelte, hogy szépen fejlődik Békéscsaba 2006 óta, de fontosnak tartja, hogy fejlődés jelemezze a peremkerület is. Megjegyezte: örvendetes, hogy a mezőmegyeriek nagyon szeretik a sportot, a focit, s ha már ez így van, akkor ennek a feltételein is érdemes javítani.

A rendezők elmondták, hogy igyekeznek egy olyan rendezvényt megszervezni, amely megmozgatja Mezőmegyert és évről-évre tartalmas szórakozást nyújt.

 

Mezőmegyereiekkel játszott a Színészválogatott

 

A napközbeni hőség sem riasztotta el a Mezőmegyeri Öregfiúk focicsapatát és a vendég Színészválogatottat, hogy ne játszanak egy jó iramú mérkőzést. A vendégek nyertek, a kétszer 35 perc játékidő után 4:8-as végeredménnyel fújták le a barátságos mérkőzést.

 

(Foto: Sipos Gábor)

Fotó: Sipos Gábor

 

A nézőknek sem volt könnyű dolguk a 37 fokos tűző napsütésben, hát még a játékosoknak. Fiatalokat is megszégyenítő kitartással játszott mindkét csapat a megyeri sportkomplexum füves pályáján. A kétszer 35 perces mérkőzésen a vendégek a 3. percben 11-est követően megszerezték a vezetést, bebiztosítva előnyüket. A korai büntető ellenére a sípmesternek nem sok dolga akadt a jó hangulatú mérkőzésen.

– Nagyon nagy megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Színészválogatott ellen léphettünk pályára. Nagyon nagy iramú mérkőzés volt – mondta el a házigazdák játékos edzője. Hídvégi imre hozzátette: a pályán belül megvolt a kölcsönös tisztelet, nem a mindenáron győzni akarás volt a legfontosabb.

Nemcsák Károly kissé kifulladva nyilatkozott.

– Nagyon-nagyon jó csapat a mezőmegyeri. Látszott, hogy játszottak együtt, egy csapat voltak valamikor. Azért délben, 37 fokban futballozni nem egyszerű dolog.  Nekünk talán több cserénk volt – mondta el a vendégek edző-csapatkapitánya, a József Attila színház direktora.

Nemcsák Károly megjegyezte, hogy csapatuk tagjai mielőtt színészek lettek, intenzíven futballoztak. De amint elkezdődött a színházi munka, a foci csak hobbi szinten maradt meg.

 

Fotó: facebook

 

A Szomszédok teleregényből ismert színész nagyon régóta szerepel a Színészválogatottban. Az első alkalommal Szegeden játszott 1980-ban. Akkori barátai Rácz Tibor és Eperjes Károly beszélték rá, hogy lépjen pályára a színész-televízió újságíró rangadón.

A barátságos mérkőzés végeredménye most Mezőmegyeri Öregfiúk – Színészválogatott 4:8 lett. 

A focimeccset követően a családi- és sportnapon a kulináris élményeknek is hódolhattak a résztvevők, őz- és sertéspörkölt volt ebédre. A bográcsban készült őzpörkölt 4 óra alatt és sok-sok kóstoltatással készült el.

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL