Főbérlőjét verte meg az indulatos mezőberényi férfi

2023. október 21. 11:04 | behir.hu

Magánlaksértés vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy büntetett előéletű 34 éves mezőberényi férfi ellen, aki hívatlanul bement a leendő főbérlőjéhez és még be is húzott neki egyet.

A terhelt megállapodott egy másik mezőberényi férfival, a későbbi sértettel, hogy kivesz albérletbe a sértettől egy mezőberényi garzonlakást. Megállapodtak abban is, hogy a beköltözés előtt a sértett kifesti, kitakarítja és berendezi a lakást. A terhelt 2023. április 09-én, a délelőtti órákban megtekintette az általa kibérelni kívánt lakást, de azt tapasztalta, hogy a sértett az ingatlanon semmilyen munkát nem végzett, ezért szóváltás alakult ki a két férfi között, majd a terhelt távozott. Az indulata azonban nem csillapodott.

A délutáni órákban visszament a sértett lakóhelyéhez, a ház zárt állapotú utcai kapuját lábbal berúgta, majd a sértett tudta, beleegyezése és engedélye nélkül bement a lakásba. A sértett a lakásban aludt, a terhelt felébresztette és a korábban foglalóként adott 35.000.-Ft-ot követelte vissza tőle, ennek során a fekvő helyzetben lévő sértettet legalább egy alkalommal ököllel az arcán megütötte.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

 

További programok »

FEL