Fiatal csabai tehetség a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója lesz

2019. július 26. 08:40 | behir

László Bernadettet a Békéscsabai Jókai Színház közönsége Szabó Magda Születésnapjának Auer Szilviájaként ismerhette meg. A Színitanház egykori növendéke ősztől a színművészeti egyetemen tanul.

Örömhír az egyetemi felvétel, Bernadett második kísérlete járt sikerrel – olvasható a Békéscsabai Jókai Színház honlapján. A Színitanházban két év után gyakorlatos színész, majd a Pesti Magyar Színiakadémián plusz egy év után színész képesítést kapott. A Jókai Színházban Katkó Ferenc, míg a budapesti akadémián Varga Éva volt a mesterségtanára. Mint mondta, szerencsésnek érzi magát, mert Novák Eszter és Selmeczi György öt évente indít zenés színész osztályt, itt tanulhat.

Arra a kérdésre, hogy vajon mindig színésznő akart-e lenni, azt válaszolta, hogy inkább énekesnői vágyai voltak. Főleg a tévéműsorok hatottak rá, és a nővérének köszönheti, hogy itt tart most, mert ő szólt, hívta fel a figyelmét, hogy próbálja meg a Színitanházat. Előtte a Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskolában érettségizett, divat- és stílustervező szakra járt.

Születésnap című kamaszregény színpadi változatában Auer Szilvia, a főszereplő Bori barátnőjének figurája komoly kihívás volt, és Bernadett sikert aratott a 2018. márciusi bemutatón. A következő főszerepet Tasnádi István Kartonpapájában kapta, Hargitai Iván rendezésében, ez volt a vizsgaelőadása az akadémián.

További programok »

Kultúra

Ötödik alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát

A Csabagyöngye Kulturális Központ ötödik alkalommal rendezte meg közösségi gáláját. Az intézmény vezetése az intézményben kimagasló tevékenységet végző, az intézményt segítő személyeket, közösségeket, szervezeteket díjazta. A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben alapította a kitüntető díjakat.
2020. január 23. 21:23
FEL