Festménykiállítás nyílt a Pándy Kálmán Tagkórházban

2020. augusztus 13. 18:02 | D. Nagy Bence

Gyöngyösi Károly festőművész huszonnyolc képéből nyílt kiállítás a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában.

A gyulaváriban született festőművész 2002 óta alkot, 2004 óta pedig számos helyen állított ki. A Pándy galériában az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete szervezésében "Tájak és virágok szerelmese" címmel nyílt tárlata. Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete évről évre árverést szervez művészek alkotásaiból. Az árverésekből befolyt összeget pedig a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekgyógyászati ellátásának fejlesztésére ajánlják föl. 

– Már a 2019-es II. Ausztrál Jótékonysági Esten is árverésen értékesítettünk egy Gyöngyösi Károly művet, az ebből befolyt összeget pedig a kórház gyermekosztályának juttattuk el. A festőművész az idei évben is felajánlott egy képet, mi pedig örülnénk, ha minél magasabb áron kelne el, nagyobb összeggel segítve a rászoruló, beteg gyermekeket – mondta el Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke.

 

Egy kép a tárlatból

 

Gyönyösi Károly festményei nemcsak Magyarországon, de külföldi magángyűjteményekben, így Olaszországban, Ausztriában, Németországban és az Egyesült Államokban is megtalálhatók.

– A feleségem a legnagyobb kritikusom és segítőm, ragyogó címeket ad, én pedig hallgatok rá. A mostani tárlatot a különböző tájak és a virágok fűzik össze, magam is szeretem az egyszerű dolgokat, ezekről a képekről pedig az egyszerű ember is megmondja, mit ábrázolnak – emelte ki a festőművész.

 

Gyöngyösi Károly

 

 

További programok »

FEL