Fények Tánca az Alföld Quartettel a Csabagyöngyében

A Fények Tánca március 13-án, hétfőn 19 órakor kezdődik a Csabagyöngyében.

Hétfőn, március 13-án este az Alföld Quartet, Pavlovits Dávid és Girán Péter gitárművészekkel közösen ad koncertet a Csabagyöngye Kulturális Központban. Műsorukban mediterrán, latin amerikai hangvételű művek szólalnak meg izgalmas: szóló gitár, gitár duó, vonósnégyes, gitár-vonósnégyes felállásban.

Az Alföld Quartet 2012 őszén alakult azzal a céllal, hogy a rendkívül gazdag, ám méltatlanul háttérbe szoruló kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben szólaltassák meg a Dél-Alföldön és távolabbi országrészek hangversenytermeiben, templomaiban, művelődési központjaiban. Az együttes tagjai: Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann (hegedű), Molnár János (brácsa), Szomor István (cselló).

Mint azt Szomor Istvántól megtudtuk, hétfői koncertjük címe, a Fények Tánca az esten felhangzó darabok színességére utal.

– Koncertünk fiatalos, magával ragadó estnek ígérkezik. Most mediterrán, főként latin-amerikai zenét játszunk, olyan kortárs zeneszerzők műveit is bemutatjuk, mint például Roland Dyens gitárművész vagy az esten is fellépő Pavlovits Dávid. Megszólaltatunk andalító dallamokat, vérpezsdítő tangót, de például Debussytől a Holdfény is egy szín és fény lesz a palettán. Az est zárásaként pedig az Egy asszony illata című film zenéjéből játszunk – mondta Szomor István.

Az Alföld Quartettet az együttes elkötelezett muzsikusainak hitvallása határozta meg: igényesség, profizmus, szakmai alázat, és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára. Az így folyó munka a zenetörténet fontos korszakait felölelő repertoárt, a világi és egyházi stílusokban, műfajokban való otthonosságot, sőt az igényes szórakoztató muzsika előadását is magával hozta. Mindeközben a vonósnégyes régiónk egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát. A klasszikus felálláson kívül a kreativitás és a színes programokra való törekvés énekegyüttessel, hangszeres szólistákkal, színművészekkel együtt megvalósított produkciókat is hozott.

Hétfői estjükön minderről személyesen is meggyőződhet a közönség.

 

Megosztás:

Címke: , ,