Fény gyúlt a Gyár utcában

Eddig is működhetett volna a lámpa, de nem kapcsolták be.

Tavaly november óta várják Békéscsabán a Gyár utca lakói és az arra járók, hogy bekapcsolják a közvilágítást. Az egyébként működőképes, felújított utcai lámpák azonban egészen mostanáig sötétek voltak.
Hónapok óta elkészült már a békéscsabai vasútfejlesztés részeként a Gyár utca felújítása. Az útszakasz közvilágítását azonban a beruházás átadása után nem kapcsolták be. Az arra lakók sokáig hiába panaszkodtak arra, hogy a téli sötétségben balesetveszélyes a gyalogos és kerékpáros közlekedés, a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. és annak alvállalkozói, az áramszolgáltató és a város sokáig csak egymásra mutogatott a kérdésben.

– Felmerültek hiányosságok, amiket a beruházó igyekezett pótolni a kivitelező, illetve tervező cégek részéről. Ez a mai napig még nem teljesen történt meg, ennek ellenére már február hónapban megkereséssel élt a hivatal. Polgármester úr nevében ment egy levél a Démász Zrt. részére, hogy ezt a közvilágítást kapcsolják föl. Sajnálatos módon erre nem érkezett semmilyen válasz – mondta Csiaki Tamás, a békéscsabai polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztály osztályvezetője.

A napokban szóbeli tájékoztatást kapott a polgármesteri hivatal arról, hogy a hónap elejétől az áramszolgáltató bekapcsolja a világítást. Bár annak hivatalosan még nem üzemeltetője a város, a közvilágítás költségeit ettől a naptól vállalja. Így az ott lakóknak végre nem kell tovább sötétben botorkálniuk.
 

Megosztás:

Címke: , ,