Felújítják a kistérségi óvodát Gyomaendrődön

2023. február 7. 18:25 | behir.hu

Csaknem 150 millió forintból újul meg a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és Bölcsőde egyik intézménye - közölte Gyomaendrőd polgármestere

Toldi Balázs elmondta, az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyertek el 144 millió forintot.

Az összegből átépítik, felújítják a 108 gyermekről gondoskodó Százszorszép óvodát, korszerűsítik a vizesblokkokat, a belső nyílászárókat és napelemeket szerelnek fel.

Az udvaron új játékokat helyeznek el, KRESZ-park épül és megújulnak a parkosított részek. Lebontják és újra építik a kerítést és a kazánházat.

– A több mint 13 ezer lakosú városban a munkálatok egy része már elkezdődött, másik részére most írják ki a közbeszerzést. A kivitelezést részben a nyári szünet idején kell elvégezni, a befejezési határidő jövő év vége – mondta a polgármester.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL